Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Thema: Vrijwilligerswerk | Uitgave 4/2017

Geron 4/2017

Vrijwilligers en verdringing van betaalde arbeid

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2017
Auteurs:
Lucas Meijs, Frans-Joseph Simons
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

Lucas Meijs is hoogleraar Strategische Filantropie en Vrijwilligerswerk aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Frans-Joseph Simons is bedrijfskundige en historicus en werkt als onderzoeker aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit.

Samenvatting

Vooral bij vakbonden en uitkeringsinstantie UWV speelt de vrees dat vrijwilligers beroepsmatig werk overnemen en dat ze daarmee betaalde arbeid verdringen. En helaas ontdekken veel werklozen, en dus ook ouderen, dat ze daarom van het UWV veel vrijwilligerswerk niet mogen doen. Maar veelal gaat het hier om koudwatervrees.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Geron 4/2017 Naar de uitgave