Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Redactioneel | Uitgave 3/2016

Denkbeeld 3/2016

Vrijheid en veiligheid

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2016
Auteur:
Frans Hoogeveen

Samenvatting

Vrijheid en veiligheid zijn belangrijke thema’s in de dementiezorg die echter dikwijls tegenover elkaar staan. Mensen met dementie zijn kwetsbaar en hebben onze bescherming nodig, daarover bestaat geen twijfel. Maar tot hoever moet die bescherming reiken? Een teveel eraan kan ten koste gaan van hun vrijheid en kwaliteit van leven. Wat telt zwaarder? Hoe zorgen we voor een veilige leefomgeving voor mensen met dementie en in hoeverre kunnen zij daarbij zoveel mogelijk vrijheid behouden?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

Denkbeeld 3/2016 Naar de uitgave

Ontmoeting

Odette

In de etalage

Stimuleringsprijs