Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2017 | Uitgave 7/2017

Tandartspraktijk 7/2017

Vragenlijst, mits-verkenning en risk assessment: De mens achter de tanden

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 7/2017
Auteur:
Arlies Nieuwenhuijse

Samenvatting

Kennis van oorzakelijke factoren van problemen in de mond is van cruciaal belang voor de tandheelkundige behandeling. Niet alleen voor de behandelaar, maar ook voor de bewustwording bij de patiënt zelf. Al in 2014 werd dit tijdens een lustrumcongres in ‘De Heerlickheijd van Ermelo’ door dr. John Kois in zijn voordracht over ‘Risk assessment’ benadrukt, maar een doeltreffende vragenlijst die noodzakelijk is voor het stellen van een juiste diagnose, miste ik. Welke vragen moeten gesteld worden om naast mondfoto’s en gebitsmodellen over voldoende informatie te beschikken om tot een gedegen diagnose en vervolgens een adequate en duurzame behandeling te komen? Met de zelfontwikkelde vragenlijst voor patiënten met gebitsslijtage hoop ik hiertoe een bijdrage te leveren. Deze vragenlijst wordt ook gebruikt voor de MITS-verkenning en het RISK assessment.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2017

Tandartspraktijk 7/2017 Naar de uitgave

Redactioneel

Dental Fit