Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Thema: Gezondheid | Uitgave 2/2014

Geron 2/2014

Voorbij de geraniums: vitaliteit en zelforganisatie van ouderen in de wijk

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2014
Auteurs:
Paulien Vermunt, Philip Spinhoven, Jeroen Loeffen, Rudi Westendorp
Belangrijke opmerkingen
Over de auteurs
Paulien Vermunt is biologe en wetenschapscommunicator en lid van de wetenschappelijke staf van Leyden Academy on Vitality and Ageing. Vanuit die functie is zij projectleider van het project Leiden Vitaal.
Philip Spinhoven is hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit Leiden. Hij heeft interesse in het bevorderen van zelfmanagement van gezondheid en in het bijzonder in het bevorderen van de vitaliteit van ouderen.
Jeroen Loeffen is mede-eigenaar en directeur van Villa Koopzicht, een maatschappelijke onderneming die zich toelegt op het ontwikkelen van kennis en infrastructuur voor zelfvoorziening en op het realiseren van nieuwe verbinding, participatie en dialoog.
Rudi Westendorp is hoogleraar ouderengeneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en directeur van de Leyden Academy on Vitality and Ageing.

Samenvatting

Het toenemend aantal ouderen in Nederland roept de noodzaak op om zorg, welzijn (geestelijk welbevinden) en leven (basisbehoeften) op een andere leest te schoeien. Het waarderen en zo nodig stimuleren en faciliteren van de vitaliteit van ouderen in hun directe leefomgeving kan een belangrijke impuls geven aan zelforganisatie in de wijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Geron 2/2014 Naar de uitgave