Skip to main content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2006 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Voor veel verstandelijk gehandicapte vrouwen is het maken van een uitstrijkje een traumatische ingreep. Hoe noodzakelijk is het?

Auteur : K.G.G. Keijser

Gepubliceerd in: Vademecum permanente nascholing huisartsen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De cervixuitstrijk geeft na een beoordeling van cytomorfologische kenmerken een uitslag, waarbij wordt aangegeven of er wel of geen afwijking wordt verwacht op grond van de uitstrijk. Bij de verdenking op een afwijking wordt de aard en de ingeschatte ernst van de afwijking in getal en woord aangegeven. In Nederland wordt hierbij de KOPAC-B-classificatie gebruikt.
Literatuur
go back to reference Habbema JDF, et al. De kosten en effecten van bevolkingsonderzoek op baarmoederhalskanker Eindrapport: hoofdtekst en bijlagen. Rotterdam: Erasmus Universiteit, 1988. Habbema JDF, et al. De kosten en effecten van bevolkingsonderzoek op baarmoederhalskanker Eindrapport: hoofdtekst en bijlagen. Rotterdam: Erasmus Universiteit, 1988.
go back to reference Vereniging van Integrale Kankercentra. Incidence of cancer in the Netherlands 1996. Eighth report of the netherlands cancer registry. Utrecht: maart 2000. Vereniging van Integrale Kankercentra. Incidence of cancer in the Netherlands 1996. Eighth report of the netherlands cancer registry. Utrecht: maart 2000.
Metagegevens
Titel
Voor veel verstandelijk gehandicapte vrouwen is het maken van een uitstrijkje een traumatische ingreep. Hoe noodzakelijk is het?
Auteur
K.G.G. Keijser
Copyright
2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8808-0_632