Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | De promotie | Uitgave 7/2015

Tandartspraktijk 7/2015

Voor oncologie- en sjögrenpatiënten

Implantaten bij bijzondere patiënten

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 7/2015
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

Maxillofaciale prothetiek is het vakgebied dat zich bezighoudt met het maken van intraen extraorale protheses bij patiënten met een aangeboren of verworven afwijking in het hoofd-halsgebied. Voor het bevestigen van deze protheses kunnen tandheelkundige implantaten worden gebruikt. Anke Korfage van het Universitair Medisch Centrum Groningen onderzocht de toepassing van implantaten in de maxillofaciale prothetiek. Bij patiënten met een tumor in het hoofd-halsgebied en bij patiënten met het syndroom van Sjögren dragen deze implantaten bij aan een betere (orale) functie, waarbij weinig periimplantaire infecties voorkomen en de implantaatoverleving hoog is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2015

Tandartspraktijk 7/2015 Naar de uitgave

OriginalPaper

Rectificatie

Gecompliceerd tandletsel bij een 7-jarige

Endodontische én restauratieve behandeling

OriginalPaper

Reacties van lezers