Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2017 | Uitgave 2/2017

Denkbeeld 2/2017

Voor ik het vergeet

Een app voor vroegtijdige zorgplanning

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2017
Auteur:
Ivan Vandecandelaere
Belangrijke opmerkingen
Ivan Vandecandelaere is referentiepersoon dementie in WZC De Ruyschaert te Marke.
Voor meer informatie, waaronder de masterproef van Eva Becquaert over het gebruik van de app in veertien Vlaamse woonzorgcentra: www.voorikhetvergeet.be.

Samenvatting

In kaart brengen wat mensen met dementie zelf verwachten van de zorg, het is soms niet eenvoudig, maar wel uiterst belangrijk voor hun kwaliteit van leven. In woonzorgcentrum De Ruyschaert te Marke gebruikt men voor de vroegtijdige planning van de zorg aan mensen met dementie een zelfontwikkelde applicatie die het makkelijker maakt de wensen van de bewoners te achterhalen. De app maakt deel uit van een breder proces van vroegtijdige zorgplanning en kan in Vlaanderen op veel belangstelling rekenen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Denkbeeld 2/2017 Naar de uitgave

Onder de loep

Tafeltjegesprekje

Aanrader

Resonantie

Redactioneel

Het juiste moment