Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Uitspraken tuchtcollege | Uitgave 8/2015

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2015

Volg de leidraad bedrijfsarts en privacy!

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 8/2015
Auteur:
Bas Sorgdrager
Belangrijke opmerkingen
Bas Sorgdrager (eindredactie)
Kijk voor de volledige tekst van deze uitspraak op www.​tuchtrecht.​nl > Gezondheidszorg, en zoek met zaaknummer C2014.110.
Wilt u reageren? Stuur een mail naar tbvredactie@bsl.nl.
Volgens vaste tuchtrechtspraak (vgl. CTG 9 januari 2007, Stcrt. 2007, nr. 9) gaat het bij de tuchtrechtelijke beoordeling van het beroepsmatig handelen van de arts niet om de vraag of dat handelen beter had gekund, maar om het antwoord op de vraag of de aangeklaagde beroepsbeoefenaar binnen de grenzen van een redelijk bekwame beroepsuitoefening is gebleven, rekening houdend met de stand van de wetenschap ten tijde van het gestelde klachtwaardig handelen en met hetgeen toen in de beroepsgroep als norm was aanvaard. Tevens geldt dat het bij het tuchtrecht in beginsel gaat om persoonlijke verwijtbaarheid van de arts.

Samenvatting

Bedrijfsartsen dienen bij de verzuimbegeleiding de Leidraad Bedrijfsarts en Privacy (2011)1 te volgen. Wie dat niet doet kan op een waarschuwing van het Tuchtcollege rekenen. In rapportages aan werkgever mag geen medische informatie staan; slechts functionele beperkingen, functionele mogelijkheden en de eventuele arbeidsgebondenheid van de beperkingen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2015

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2015 Naar de uitgave