Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2019 | Artikel | Uitgave 10/2019

Bijblijven 10/2019

Voedselgerelateerde zoönotische infecties

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2019
Auteurs:
Drs. S.M. (Stasja) Valkenburgh, Ir. I.A. (Ife) Slegers-Fitz James
Zoönotische infecties worden veroorzaakt door ziekteverwekkers afkomstig van dieren. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen voedselgerelateerde en niet-voedselgerelateerde zoönosen. Besmet voedsel is de oorzaak van voedselgerelateerde zoönotische infecties. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doet samen met de GGD en RIVM onderzoek naar de bron van deze infecties, met als doel deze te elimineren en meer humane ziektegevallen te voorkomen. De geïntegreerde aanpak leidt tot beter inzicht in het voorkomen en ontstaan van voedselgerelateerde uitbraken. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2019

Bijblijven 10/2019 Naar de uitgave

Redactioneel ten geleide

Zoönosen