TODO: Skip to main content
Top

2023 | OriginalPaper | Hoofdstuk

52. Voedingsonderzoek

Auteur : Dr. ir. Nicole de Roos

Gepubliceerd in: Leerboek voeding

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In dit hoofdstuk wordt besproken wat de verschillen zijn tussen voedingsonderzoek en geneesmiddelenonderzoek, en wat de voors en tegens van verschillende onderzoeksontwerpen zijn. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen observationele studies, waarin de verbanden tussen voedingsinname en ziekte worden onderzocht, en interventiestudies, waarin het effect van inname van een voedingsstof, voedingsmiddel of voedingspatroon op een gezondheidsparameter wordt getoetst.
Bijlagen
Deze inhoud is alleen zichtbaar als je bent ingelogd en de juiste rechten hebt.
Literatuur
Deze inhoud is alleen zichtbaar als je bent ingelogd en de juiste rechten hebt.
Metagegevens
Titel
Voedingsonderzoek
Auteur
Dr. ir. Nicole de Roos
Copyright
2023
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-2868-0_52