Skip to main content
Top
Gepubliceerd in:

01-03-2016 | E-Learning

Voedingsadvisering aan mensen met type-2-diabetes

Auteur: Bohn Stafleu van Loghum

Gepubliceerd in: Praktische Huisartsgeneeskunde | Uitgave 2/2016

Naar e-learning Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De bewijskracht van veel voedingsonderzoek is beperkt doordat voedingsonderzoek vaak epidemiologisch observationeel onderzoek is. Hiermee kunnen wel relaties worden aangetoond, maar geen oorzakelijke verbanden. Een epidemioloog tracht de vertekening kleiner te maken door met grote aantallen (tienduizenden) te werken. Aan resultaten uit observationele studies kan toch een matige of zelfs hoge graad van bewijs worden toegekend als een sterke associatie wordt gevonden. Als de kans op een ziekte bij blootstelling aan bijvoorbeeld rood vlees vijf keer zo groot zou zijn, spreken we van een zeer sterke associatie.
Metagegevens
Titel
Voedingsadvisering aan mensen met type-2-diabetes
Auteur
Bohn Stafleu van Loghum
Publicatiedatum
01-03-2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Praktische Huisartsgeneeskunde / Uitgave 2/2016
Print ISSN: 2405-8661
Elektronisch ISSN: 2405-867X
DOI
https://doi.org/10.1007/s41045-016-0019-0