Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2022 | OriginalPaper | Hoofdstuk

4. Voeding

Auteurs: Roel Mocking, Anke Oenema

Gepubliceerd in: Leefstijlpsychiatrie

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Er is steeds meer bekend over de relatie tussen voeding en psychische gezondheid. In dit hoofdstuk gaan we in op het belang van voeding bij de preventie en behandeling van diverse psychiatrische aandoeningen. We focussen ons daarbij op voedingspatronen en voedingssupplementen, vanuit een levensloopperspectief. Aan de orde komen bijvoorbeeld de Richtlijnen Goede Voeding, het mediterrane dieet, omega 3-vetzuren, vitamine D en probiotica. We gaan ook kort in op onderliggende biologische en psychologische mechanismen, en doen aanbevelingen voor implementatie in de klinische praktijk.
Metagegevens
Titel
Voeding
Auteurs
Roel Mocking
Anke Oenema
Copyright
2022
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-2705-8_4