Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap 8/2004

01-08-2004 | Boeken

Voeding en ziekte

WHO Technical Report Series 916. Diet, Nutrition and the prevention of chronic diseases. Genève: World Health Organization, 2003. 149 pagina's. € 23. ISBN 92-4-120916-X. Te bestellen bij: WHO Marketing and Dissemination, 1211 Genève 27, Zwitserland of online http://bookorders.who.int

Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap | Uitgave 8/2004

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Het voor u gelezen rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie legt nog eens haarfijn uit tot welke gezondheidsrisico's en ziekten een onevenwichtige voeding leidt. Er is veel aandacht voor de wereldwijde epidemie van overgewicht en in het kielzog daarvan de (secundaire) preventie van voedingsgerelateerde chronische ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, tandheelkundige pathologie en osteoporose. De auteurs stellen dat de prevalentie en incidentie van deze aandoeningen in belangrijke mate beïnvloedbaar zijn. Aan het verbeteren van de leefwijze geven zij dan ook de hoogste prioriteit.
Metagegevens
Titel
Voeding en ziekte
WHO Technical Report Series 916. Diet, Nutrition and the prevention of chronic diseases. Genève: World Health Organization, 2003. 149 pagina's. € 23. ISBN 92-4-120916-X. Te bestellen bij: WHO Marketing and Dissemination, 1211 Genève 27, Zwitserland of online http://bookorders.who.int
Publicatiedatum
01-08-2004
Gepubliceerd in
Huisarts en wetenschap / Uitgave 8/2004
Print ISSN: 0018-7070
Elektronisch ISSN: 1876-5912
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03083830

Andere artikelen Uitgave 8/2004

Huisarts en wetenschap 8/2004 Naar de uitgave