TODO: Skip to main content
Top

2023 | OriginalPaper | Hoofdstuk

48. Voeding en kanker

Auteurs : Dr. José Breedveld-Peters, Kelly Silverio Alonso-Duin, MSc, Dr. Sandra Beijer

Gepubliceerd in: Leerboek voeding

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Geschat wordt dat 30 tot 50 % van alle gevallen van kanker voorkomen kan worden door een gezonde leefstijl. Na de diagnose ‘kanker’ en tijdens de behandeling van kanker speelt voeding een belangrijke ondersteunende rol. Patiënten kunnen ernstig vermageren en in conditie achteruitgaan, maar ook ongewenste gewichtstoename komt bij kankerbehandeling voor. Dit hoofdstuk behandelt zowel de rol van voeding in de primaire preventie van kanker, als de verschillende soorten van slechte voedingstoestand die bij de diagnose kanker kunnen optreden en de daarbij behorende tijdige signalering en interdisciplinaire interventies.
Bijlagen
Deze inhoud is alleen zichtbaar als je bent ingelogd en de juiste rechten hebt.
Literatuur
Deze inhoud is alleen zichtbaar als je bent ingelogd en de juiste rechten hebt.
Metagegevens
Titel
Voeding en kanker
Auteurs
Dr. José Breedveld-Peters
Kelly Silverio Alonso-Duin, MSc
Dr. Sandra Beijer
Copyright
2023
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-2868-0_48