Skip to main content
Top

2023 | OriginalPaper | Hoofdstuk

49. Voeding en het verouderingsproces

Auteurs : Drs. Paul van de Vijver, Prof. dr. David van Bodegom

Gepubliceerd in: Leerboek voeding

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Veroudering is het oplopen van schade aan cellen in het lichaam, wat een negatief effect heeft op de functie van organen en de kans op sterfte verhoogt. De stijging van de jaarlijkse sterftekans is een maat om veroudering te meten. Om gezond oud te worden is een gezonde leefstijl met een gematigd en gebalanceerde dieet voeding het belangrijkste. Dit hoofdstuk gaat in op het verouderingsproces en de rol van voeding daarbij, alsmede de voedingsbehoefte en lichaamssamenstelling bij ouderdom.
Bijlagen
Deze inhoud is alleen zichtbaar als je bent ingelogd en de juiste rechten hebt.
Literatuur
Deze inhoud is alleen zichtbaar als je bent ingelogd en de juiste rechten hebt.
Metagegevens
Titel
Voeding en het verouderingsproces
Auteurs
Drs. Paul van de Vijver
Prof. dr. David van Bodegom
Copyright
2023
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-2868-0_49