TODO: Skip to main content
Top

2025 | OriginalPaper | Hoofdstuk

36. Voeding en de patiënt met kanker

Auteurs : Dr. S. Beijer, A. H. ten Have, A. Kok, D. E. Kok, Dr. R. M. Winkels

Gepubliceerd in: Leerboek oncologie – online voorpublicatie

Uitgeverij: BSL Media & Learning

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In 2018 heeft het World Cancer Research Fund (WCRF) samen met het American Institute for Cancer Research (AICR) de derde editie van het gerenommeerde expert rapport Diet, nutrition, physical activity and cancer: a global perspective uitgebracht. De belangrijkste conclusie uit het rapport is dat ongeveer 30 tot 50 % van alle kankergevallen voorkomen zou kunnen worden door niet te roken, een gezond gewicht, gezonde voeding en voldoende lichamelijke activiteit.
Literatuur
Deze inhoud is alleen zichtbaar als je bent ingelogd en de juiste rechten hebt.
Metagegevens
Titel
Voeding en de patiënt met kanker
Auteurs
Dr. S. Beijer
A. H. ten Have
A. Kok
D. E. Kok
Dr. R. M. Winkels
Copyright
2025
Uitgeverij
BSL Media & Learning
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-3114-7_36