TODO: Skip to main content
Top

2020 | OriginalPaper | Hoofdstuk

39. Voeding en de patiënt met kanker

Auteurs : Dr. S. Beijer, N. Doornink, Drs. A. H. ten Have, Dr. R. M. Winkels, Prof. dr. ir. E. Kampman

Gepubliceerd in: Leerboek oncologie

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In 2018 heeft het World Cancer Research Fund (WCRF) samen met het American Institute for Cancer Research (AICR) de derde editie van het gerenommeerde expert rapport Diet, nutrition, physical activity and cancer: a global perspective uitgebracht. De belangrijkste conclusie uit het rapport is dat ongeveer 30 tot 50 % van alle kankergevallen voorkomen zou kunnen worden door niet te roken, een gezond gewicht, gezonde voeding en voldoende lichamelijke activiteit.
Bijlagen
Deze inhoud is alleen zichtbaar als je bent ingelogd en de juiste rechten hebt.
Literatuur
Deze inhoud is alleen zichtbaar als je bent ingelogd en de juiste rechten hebt.
Metagegevens
Titel
Voeding en de patiënt met kanker
Auteurs
Dr. S. Beijer
N. Doornink
Drs. A. H. ten Have
Dr. R. M. Winkels
Prof. dr. ir. E. Kampman
Copyright
2020
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-2449-1_39