Skip to main content
Top

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Voeding bij hart- en vaatziekten

Gepubliceerd in: Voedingsleer

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Gezonde voeding speelt een belangrijke rol bij de preventie van hart- en vaatziekten, maar ook als de ziekte zich eenmaal heeft voorgedaan (zie paragraaf 8.1).Het voedingsadvies bij hart- en vaatziekten luidt: gezond gewicht, verzadigd vet beperken, matig met zout, oppassen met drop, voldoende kalium, vezels gebruiken, matig met alcohol, cholesterolverlagende producten gebruiken en liever geen ongefilterde koffie (zie paragraaf 8.1).Bij hartfalen is sprake van een verminderde pompfunctie van het hart. Een patiënt met hartfalen krijgt meestal een natriumbeperking en een vochtbeperking voorgeschreven (zie paragraaf 8.2 en 8.3).

Metagegevens
Titel
Voeding bij hart- en vaatziekten
Copyright
2016
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1561-1_8