Skip to main content
Top

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Voeding bij diabetes mellitus

Gepubliceerd in: Voedingsleer

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Het diabetesdieet moet aan dezelfde eisen voldoen als gezonde voeding met extra aandacht voor: spreiden van de koolhydraten, beperking van verzadigd vet en een gezond gewicht (zie paragraaf 7.2).Als het bloedglucosegehalte te laag is kan er een hypo ontstaan. In dat geval moet de patiënt direct iets met glucose nemen, bijvoorbeeld 20 gram druivensuiker, zuurtjes of pepermuntjes (8-10), een glas gewone frisdrank, of 40 ml limonadesiroop aangelengd met water (zie paragraaf 7.3).Als het bloedglucosegehalte te hoog is kan er een hyper ontstaan. Een lichte hyper (tussen 10 en 15 mmol/liter) kan soms opgelost worden door een nauwkeurig dieet te houden, een stuk te gaan wandelen of fietsen en veel water te drinken (zie paragraaf 7.3).

Metagegevens
Titel
Voeding bij diabetes mellitus
Copyright
2016
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1561-1_7