Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | BUITENLANDS NIEUWS | Uitgave 4/2012

TPO - De Praktijk 4/2012

Visolie en preventie van HVZ

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 4/2012
Auteur:
Sietsche van Gunst
Wij geven patiënten het advies om tweemaal per week vette vis te eten, want dat zou hart- en vaatziekten (HVZ) voorkomen. Onderzoek wees uit dat twee omega-3-vetzuren ontstekingsprocessen, atherosclerose en hartritmestoornissen voorkomen, en daarmee aandoeningen aan hart- en bloedvaten. Het gaat om de in vette vis voorkomende lange-keten vetzuren eicosapentaeenzuur (EHA) en docosahexaeenzuur (DHA). Maar volstaan supplementen met omega 3-vetzuren ook, bijvoorbeeld (capsules met) visolie? En voorkomen visoliesupplementen bij patiënten met HVZcomplicaties, eenevent of zelfs sterfte door HVZ? Koreaanse onderzoekers voerden een systematische review uit op grond van deze onderzoeksvragen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2012

TPO - De Praktijk 4/2012 Naar de uitgave

WEET JE DIT?

Antwoorden