Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | voor de praktijk | Uitgave 10/2018

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 10/2018

Visie van verzekeringsartsen op de claimbeoordeling van mensen met een beperkte levensverwachting

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 10/2018
Auteurs:
Elza Muller, Jan Hoving

Samenvatting

Bij mensen met een beperkte levensverwachting komen verzekeringsartsen steeds vaker voor de vraag te staan of cliënten nog wel belastbaar zijn voor arbeid.
Door middel van semigestructureerde interviews werd onderzocht welke problemen en oplossingen verzekeringsartsen zien bij de claimbeoordeling van mensen met een beperkte levensverwachting.
Deelnemers ervaren problemen ten aanzien van de definitie ‘beperkte levensverwachting’, het wel of niet vastleggen van de belastbaarheid, het toepassen van de richtlijnen, en onzekerheid over de individuele prognose van mensen met een beperkte levensverwachting.
Zij zien oplossingen in actualisering van richtlijnen, en individueel op de hoogte zijn en blijven van medische ontwikkelingen. Er is behoefte aan consensus en handvatten binnen de beroepsgroep ten aanzien van het begrip en begrenzing van beperkte levensverwachting en het wel of niet vastleggen van de belastbaarheid. Ook is er behoefte aan toegankelijke informatie en evidence over de actuele levensverwachting en prognose van de functionele mogelijkheden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2018

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 10/2018 Naar de uitgave

van de verenigingen

van de verenigingen