Skip to main content
main-content
Top

10-12-2013 | Nieuws

Virtueel Centrum Prostaatkanker geeft patiënt up-to-date informatie

(Huis)artsen kunnen sinds kort patiënten met prostaatkanker voor meer informatie over de aandoening doorverwijzen naar het Virtueel Centrum Prostaatkanker. Op deze website, die sinds enkele dagen in de lucht is, bespreken urologen in korte films en in teksten alle aspecten van prostaatkanker.

Initiatiefnemer van de website is de stichting Alle mannen dus. De Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU) is inhoudelijk verantwoordelijk voor de website. De informatie is gebaseerd op de actuele kennis, zoals is vastgelegd in nationale en internationale richtlijnen. Verschillende urologen geven informatie over uiteenlopende thema's die betrekking hebben op prostaatkanker: van de PSA-waarde tot diagnostiek en van chemotherapie tot cryochirurgie.

Ook oncologen, radiotherapeuten, radiologen en klinisch pathologen hebben een bijdrage aan de website geleverd. Naast de video's en vragen en antwoorden is er ook de mogelijkheid om rechtstreeks een vraag aan de specialist te stellen.

Lees meer over urologie in het Mednet Dossier Urologie

Auteur(s): Anouk Middelkamp

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.