Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2011 | Online | Uitgave 1/2011

Psychopraktijk 1/2011

Virtual Reality Exposure Therapie

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 1/2011
Auteurs:
Prof. dr. P.M.G. Emmelkamp, drs. K. Meyerbröker

Abstract

Technische ontwikkelingen maken een nieuwe vorm van exposure therapie mogelijk: Exposure in een virtuele omgeving: Virtual Reality Exposure Therapie (VRET). Bij VRET worden computerbeelden, body tracking devices, visuele displays en andere sensorische inputmiddelen gecombineerd in een door computers gegenereerde virtuele omgeving waarin de patiënt aan zijn angsten blootgesteld wordt. In deze bijdrage gaan we in op de effectiviteit van VRET bij verschillende angststoornissen, de onderliggende therapeutische processen en de implementatie in de klinische praktijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2011

Psychopraktijk 1/2011 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel