Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Journaal | Uitgave 5/2015

TPO - De Praktijk 5/2015

Vingers in de onderzoekspap

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2015
Auteur:
Paola Gerritsen

Samenvatting

Er wordt steeds meer onderzoek gepubliceerd over de behandeling van diabetes. De richtlijnen aan de hand waarvan wij onze patiënten behandelen zijn gebaseerd op al dat onderzoek. Wetenschappers verbonden aan het AMC ontdekten dat een derde van de artikelen over bloedsuikerverlagende behandeling is geschreven door minder dan één procent van de auteurs. Van deze auteurs is bijna de helft in dienst van een farmaceut en werkt de rest nauw samen met de farmaceutische industrie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2015

TPO - De Praktijk 5/2015 Naar de uitgave

Weet je dit?

Antwoorden

Zicht op onderzoek

De onderzoeksopzet