Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2010 | Spectrum | Uitgave 4/2010

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 4/2010

Vinger aan de pols van gezondheid en zorg

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 4/2010
Auteurs:
Paul Huijts, Leon van Halder, Drs. L. J. van der Heiden
Belangrijke opmerkingen
Directeur-generaal Volksgezondheid, Ministerie van VWS, Den Haag
Directeur-generaal Curatieve Zorg, Ministerie van VWS, Den Haag
Drs. L.J. van der Heiden, Directie Publieke Gezondheid, Ministerie van VWS, Postbus 20350, 2500 EJ Den Haag,

Samenvatting

Dit Spectrum van TSG gaat over drie onlangs verschenen rapporten: Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV), Staat van de Gezondheidszorg (SGZ) en Zorgbalans. Zij zijn als het ware een thermometer voor zowel de gezondheidstoestand van het land (VTV), de stand van zaken van het (lokale) preventiebeleid (SGZ) als de gezondheid van het gezondheidssysteem zelf (Zorgbalans). De rapporten hebben een verschillende frequentie en leeftijd en zijn onderling sterk verschillend. Ze zijn ook complementair en hebben daarmee een sterke gemeenschappelijkheid. Samen vormen zij een belangrijke ondersteuning bij de meerjarige beleidsvorming van het ministerie van VWS op de terreinen preventie, curatieve en langdurige zorg. Het SGZ rapport en de VTV zijn belangrijke bouwstenen voor het beleid en zelfs onderdeel van de zogeheten preventiecyclus, die waarschijnlijk binnen afzienbare tijd ook wettelijk wordt meegenomen in de wijziging van de Wet publieke gezondheid (Wpg). Daarnaast zullen wij de aanbevelingen meenemen in de nieuwe nota landelijk gezondheidsbeleid (preventienota) die eind van dit jaar uitkomt. We stippen hier een paar dingen aan die ons per rapport opvallen en we trekken een paar algemene conclusies.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2010

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 4/2010 Naar de uitgave