Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 5/2016

01-05-2016 | Spectrum

Vijf stappen vooruit met de Schijf van Vijf

Auteur: Anja Evers

Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen | Uitgave 5/2016

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In november 2015 bracht de Gezondheidsraad de nieuwe Richtlijnen goede voeding (RGV) uit. Een belangrijk moment voor diëtisten. Want ook al volgen zij de wetenschappelijke ontwikkelingen op de voet, het is spannend om te zien hoe de Gezondheidsraad de resultaten van onderzoek vertaalt naar richtlijnen. Vervolgens werd in maart 2016 de praktische uitwerking van de RGV in de Schijf van Vijf gepresenteerd. Diëtisten hebben er reikhalzend naar uitgekeken. Zij maken daar namelijk gebruik van bij het geven van voorlichting en de behandeling van patiënten. Om die reden hebben diëtisten ook een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de Schijf van Vijf. Het resultaat is een aantrekkelijk voorlichtingsmodel, waar iedereen nu mee aan de slag kan.
Metagegevens
Titel
Vijf stappen vooruit met de Schijf van Vijf
Auteur
Anja Evers
Publicatiedatum
01-05-2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen / Uitgave 5/2016
Print ISSN: 1388-7491
Elektronisch ISSN: 1876-8776
DOI
https://doi.org/10.1007/s12508-016-0060-z

Andere artikelen Uitgave 5/2016

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 5/2016 Naar de uitgave