Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Boeken | Uitgave 2/2015

Denkbeeld 2/2015

Vieringen voor ouderen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2015
Auteur:
Marja Doesburg
Belangrijke opmerkingen
Marja Doesburg (2014). Een veilig huis. Verschillende vormen van vieringen voor ouderen in verpleeg- of verzorgingshuis. Leeuwarden: Uitgeverij Elikser, € 19,95, ISBN 9789089546913.

Samenvatting

In deze tijd van efficiency en evidence based werken stellen bijvoorbeeld zorgverzekeraars nog wel eens vragen over de toegevoegde waarde van geestelijke verzorging. Dat is jammer, want zingeving is een van de basisbehoeften van de mens, zeker in tijden van ziekte en nood. Het recente boek van Marja Doesburg (theoloog en linguïst, werkzaam als geestelijk verzorger in de verpleeghuiszorg) gaat uitgebreid in op de behoefte aan geloofsbeleving van met name mensen met dementie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

Denkbeeld 2/2015 Naar de uitgave

Kort nieuws

Mars en pluto