Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Uitgave 2/2014

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 2/2014

Vier jaar interventie ‘Armoede en Gezondheid van kinderen’ in Zwolle: een terugblik

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 2/2014
Auteurs:
K.J. Kuiperij, M. van den Bosch-van Pijkeren
Belangrijke opmerkingen
K.J. Kuiperij, MSc, beleidsadviseur/communicatieadviseur, GGD IJsselland, Zwolle. M. van den Bosch-van Pijkeren, Master in Advanced Nursing Practice, beleidsadviseur/verpleegkundig specialist Preventieve zorg, Icare Jeugdgezondheidszorg, Zwolle. Correspondentie: k.kuiperij@ ggdijsselland.nl.

Samenvatting

De interventie ‘Armoede en Gezondheid van kinderen’ wordt sinds vier jaar ingezet in Zwolle. Het doel van de interventie is het verminderen van aan armoede gerelateerde gezondheidsrisico’s en -problemen bij kinderen van nul tot 12 jaar. Binnen de interventie werken de jeugdgezondheidszorg en de afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente Zwolle samen. Jaarlijks hebben ruim 250 Zwolse kinderen die in armoede leven baat bij de interventie. Ouders zien positieve veranderingen bij hun kind. De interventie lijkt bovendien bij te dragen aan een beter gebruik van voorzieningen door mensen met een laag inkomen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 2/2014 Naar de uitgave

BookReview

Boekbespreking