Skip to main content
main-content
Top

14-12-2015 | Nieuws

Vgz beperkt stervensbegeleiding door de huisarts

Zorgverzekeraar VGZ probeert het geld in de zorg doelmatig te besteden. Dat geldt ook voor de zorg in de laatste levensfase. Hoewel andere zorgverzekeraars hardvochtige maatregelen in de prullenbak hebben geworpen, beperkt VGZ nog steeds het aantal bezoeken van de huisarts aan de stervende patiënt.

‘Het is waar, wij hebben inderdaad in het contract staan dat het maximum achtentwintig is,’ vertelt perswoordvoerder Jaap de Bruijn van VGZ op voorzichtige toon. ‘In overleg met de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is die norm van achtentwintig getoetst. En met die limiet zijn vrijwel nooit problemen; het aantal overschrijdingen per jaar is op de vingers van één hand te tellen. Maar mocht een huisarts meer nodig hebben dan is één telefoontje voldoende, want de patiënt moet gewoon de zorg krijgen die hij nodig heeft.’

(...)

Lees verder op ftm.

Bron: Follow the money (Jeffrey Stevens)

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.