Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2019 | Uitgave 2/2019

Tandartspraktijk 2/2019

Vervaardiging 4-delige etsbrug

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 2/2019
Auteurs:
Josje Bode, Guus van den Bosch
Belangrijke opmerkingen
Josje Bode en Guus van den Bosch (tandartsen, beiden afgestudeerd te Utrecht) werken ruim 30 jaar samen in Numans dorp, Zuid-Holland. Naast de reguliere tandheelkunde houdt Josje zich bezig met orthodontie, angstige patiënten en acupunctuur, terwijl Guus zich, naast de reguliere tandheelkunde, focust op uitgebreide rehabilitaties en non-invasieve composie-trestauraties.

Samenvatting

In het vorige nummer van TP (februari, pagina 38-39) presenteerden we de casus van een 60-jarige patiënt met esthetische en functionele klachten met betrekking tot haar onderfront. Gezien de situatie in de mond werd besloten tot extractie van element 32, orthodontische regulatie van het onderfront en de vervaardiging van een vierdelige etsspalk van perskeramiek. In het vorige nummer werd de eerste fase van de behandeling getoond: de extractie, regulatie en het plaatsen van een tijdelijke voorziening. In deel 2 (hieronder) lichten we de vervaardiging en plaatsing van de etsbrug toe.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Tandartspraktijk 2/2019 Naar de uitgave

Reacties van lezers

SDF en het kindbelang