Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

14-11-2017 | Praktijk | Uitgave 7-8/2017

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7-8/2017

Verspreiding en implementatie van de kennis en eindproducten van het CIAO-onderzoek

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 7-8/2017
Auteurs:
Tessa M. van Koperen, Aleid J. G. Wirix, Carry M. Renders, Albertine J. Schuit, Jacob C. Seidell

Samenvatting

Overgewicht en obesitas bij kinderen vormen een belangrijk en complex volksgezondheidsprobleem. Het wordt veroorzaakt door verschillende met elkaar samenhangende individuele- en omgevingsfactoren. Preventie van overgewicht vraagt dan ook om een integrale aanpak, waarbij zowel de sociaal-culturele, economische en fysieke omgeving, als de kinderen en hun ouders zelf worden betrokken. Belangrijk bij het optimaliseren van deze integrale aanpak is de evaluatie ervan: een continu proces van ontwerpen, testen/monitoren, reflecteren en aanpassen.
Binnen het Consortium Integrale Aanpak Overgewicht (CIAO) zijn vijf deelonderzoeken uitgevoerd, met als doel meer inzicht te geven in de relevante factoren die de integrale aanpak kunnen optimaliseren, namelijk politiek draagvlak, implementatie, opvoedingsondersteuning, sociale marketing en evaluatie. Deze deelonderzoeken hebben concrete instrumenten opgeleverd die de kans op een succesvolle integrale aanpak kunnen vergroten.
Het doel van dit praktijkonderzoek is inzicht te geven in de manier waarop de kennis en de eindproducten van de vijf CIAO-onderzoeken verspreid en duurzaam geïmplementeerd kunnen worden, met als uiteindelijk doel het ondersteunen van gemeenten bij de aanpak van preventie van overgewicht en obesitas bij kinderen. De verspreiding van de producten zal plaatsvinden via de websites van de implementatieorganisaties, Nederlandstalige artikelen in relevante vakbladen, de adviseurs van de implementatieorganisaties, masterclasses, netwerkbijeenkomsten, congressen en trainingsmodules.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7-8/2017

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7-8/2017 Naar de uitgave