Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Uitgave 3/2014

Tandartspraktijk 3/2014

Verschroeven vs cementeren

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2014
Auteur:
Frank Andriessen
Belangrijke opmerkingen
Frank Andriessen is verbonden aan de verwijspraktijk Tandheelkundig Centrum Wilhelminapier in Rotterdam. Hij heeft zich gespecialiseerd in de implantologie middels de postgraduate opleiding Orale Implantologie en Prothetiek op het ACTA. Tevens is hij samen met David Rijkens cursusleider van de Masterclass Implantologie voor ACTA-Dental Education.
Het techniekwerk is gemaakt door Thierry Lansink & Elmer Warning, werkzaam bij TTL Warning & de Vries in Hoogvliet
De bij dit artikel behorende literatuurlijst kan via <redactie-tp@planet.nl> worden opgevraagd. Toezending geschiedt binnen 24 uur.

Samenvatting

De keuze tussen verschroeven of cementeren van kronen of bruggen op implantaten is al jaren een terugkerend onderwerp van discussie. Voorstanders van cementeren menen dat deze constructies sterker zijn, esthetisch fraaier, en de occlusie en articulatie niet storen. Voorstanders van verschroeven wijzen echter op het gemak van plaatsing van verschroefde constructies en het gevaar van onjuist cementeren. Ook het gemak waarmee verschroefde constructies eenvoudig verwijderd kunnen worden wordt door hen als een groot voordeel gezien. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn in geval van peri-implantitisbehandeling of als een schroef los gaat zitten.
In dit nummer van TP beschrijf ik een methode voor het maken van een verschroefde kroon met een klein en bijna onzichtbaar weg te werken schroefgat. In het volgende nummer van TP zal het cementeren van kronen op implantaten aan bod komen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Tandartspraktijk 3/2014 Naar de uitgave

Gewone en ongewone patiënten

De landkaarttong

Product Nieuws

Product Nieuws