Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2016 | Huisartsenzorg in cijfers | Uitgave 11/2016

Huisarts en wetenschap 11/2016

Verschillen tussen praktijk en post bij kinderen met koorts

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 11/2016
Auteurs:
Wietze Eizenga, Karin Hek, Mark Nielen, Wim Opstelten
Belangrijke opmerkingen
Voor de analyses werden gegevens uit NIVEL Zorgregistraties eerste lijn (www.​nivel.​nl/​zorgregistraties​) gebruikt uit 2014 van 408 huisartsenpraktijken (met 330.444 ingeschreven kinderen van 0 tot 18 jaar) en van 22 huisartsendienstenstructuren (1.854.611 kinderen van 0 tot 18 jaar in het verzorgingsgebied).

Samenvatting

Koorts bij kinderen komt vaak voor. Meestal gaat het om een onschuldige virale infectie, maar soms kan koorts een uiting zijn van een ernstige aandoening, zoals een pneumonie of meningitis. Huisartsen en doktersassistentes/triagisten moeten zich bij een telefonische hulpvraag een oordeel vormen over welk beleid het meest passend is: telefonisch advies, een consult of een (spoed)visite.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2016

Huisarts en wetenschap 11/2016 Naar de uitgave