Skip to main content
main-content
Top

07-12-2015 | Nieuws

Verpleger werkte jarenlang als arts

Een 40-jarige verpleger uit Berlijn heeft zeker vijf jaar lang zonder de vereiste opleiding als arts gewerkt. Op een cruiseschip behandelde hij sinds vorig jaar als scheepsarts zowel passagiers als bemanningsleden, maakte het Berlijnse openbaar ministerie zaterdag bekend.

De verdachte werd vrijdagochtend aangehouden op het Berlijnse vliegveld Tegel. Sinds woensdag liep er een arrestatiebevel tegen de man.

Vervalst

Als scheepsarts ontving hij een maandsalaris van 7.500 euro van de rederij. De documenten die hem als arts aanmerkten, had hij vervalst. Hij had geen werkvergunning en geen kwalificaties om als arts te werken, zei de politie.

Honderden patiënten

Waar hij werkte voor zijn tijd als scheepsarts was volgens de aanklager onduidelijk. Hoe de autoriteiten hem op het spoor zijn gekomen, wilde een woordvoerder niet zeggen. Het cruisebedrijf schorste de 'arts' toen de openbare aanklager het had geïnformeerd over de zaak. Volgens de krant Berliner Morgenpost zou de nep-arts zeker enkele honderden passagiers op het schip van Aida Cruises hebben behandeld.

Bron: Skipr

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.