Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Van de redactie | Uitgave 1/2014

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 1/2014

Verpleegsensitieve indicatoren

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 1/2014
Auteur:
dr. Hester Vermeulen
Belangrijke opmerkingen
dr. Hester Vermeulen hoofdredacteur; senior onderzoeker, afdeling Chirurgie, AMC Amsterdam; lid lectoraat EBN, Amsterdam School of Health Professions, Hogeschool van Amsterdam

Samenvatting

Kwaliteitsindicatoren die informatie geven over de organisatorische randvoorwaarden waarin de verpleegkundige zorg wordt verleend (structuur, bijvoorbeeld verpleegkundige-patiëntratio’s of verhouding aantal hbo-verpleegkundigen in een team), de handelingen die binnen een zorgproces worden uitgevoerd (proces, bijvoorbeeld professioneel zorgmodel, overdracht aan het bed) en de uitkomsten van de zorgprocessen op patiëntniveau (uitkomst, bijvoorbeeld complicaties zoals infecties en pijn), worden verpleegsensitieve indicatoren genoemd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 1/2014 Naar de uitgave

Toepassing in de praktijk

Excellente zorg