Skip to main content
main-content
Top

06-02-2015 | Nieuws

'Leven Lang Lerenprijs' voor verpleegkundige in Leiden

Sandra van Duijn, verpleegkundige in het Alrijne Ziekenhuis Leiden, heeft de 'Leven Lang Lerenprijs' gewonnen. De prijs wordt uitgereikt door Hogeschool Utrecht. Van Duijn heeft gewonnen omdat zij de verpleegkundige is die het beste laat zien wat het inhoudt om te blijven leren en ontwikkelen.

Sinds 2003 werkt Van Duijn bij het Alrijne Ziekenhuis (eerder het Diaconessenhuis). Van Duijn is hier verpleegkundig specialist voor kinderen met astma. Ze houdt zich bezig met spreekuren op de polikliniek kindergeneeskunde. Daarnaast is ze druk met het ontwikkelen van beleid en met wetenschappelijk onderzoek. De verpleegkundige stond tevens aan de basis van de kinderastmacarrousel. Kindastmapatiënten komen één keer per twee jaar in deze carrousel waarbij ze gezien worden door allerlei hulpverleners. Deze verstrekken het kind in enkele uren een advies op maat. Momenteel volgt Van Duijn de Leadership for Change opleiding bij Hogeschool Utrecht.

Motivatie

De 'Leven Lang Lerenprijs', ook wel bekend als Arendje Jansenprijs, wordt elke twee jaar uitgereikt aan een verpleegkundige die in de beroepspraktijk een grote motivatie laat zien voor een leven lang leren. Van Duijn: "Ik voel me trots en ontroerd dat mijn collega’s me hebben genomineerd. Niet alleen de collega 's met wie ik dagelijks werk, maar ook die van mijn huidige en vorige opleidingen. Ik heb begrepen dat ik mijn kennis met iedereen deel, iets wat ik me helemaal niet bewust was."
Ze begeleidt verpleegkundigen in opleiding, is voorzitter van de Verpleegkundige AdviesRaad van Alrijne Ziekenhuis Leiden en voorzitter van de V&VN Longverpleegkundigen. Volgens het juryrapport brengt ze hiermee ‘kennis delen is kennis vermenigvuldigen’ goed in de praktijk.

 

De Arendje Jansen prijs is ingesteld bij het afscheid van Aty Jansen, hogeschooldocent en opleidingsmanager van verpleegkundige post-bacheloropleidingen bij de HU.

 

In Bijzijn XL 3-2014 staat een artikel over leren in verschillende loopbaanfases

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.