Skip to main content
main-content
Top

24-02-2011 | Nieuws

Verpleegkundige schrijft kookboek

MS-verpleegkundige en verpleegkundig specialist Astrid Slettenaar heeft het kookboek Koken met smaak geschreven voor mensen met multiple sclerose. Naast gemakkelijke en snelle recepten staan er tips in en wordt er aandacht besteed aan praktische hulpmiddelen voor tijdens het koken.

Voor het kookboek Koken met smaak is de verpleegkundige van het medisch Spectrum Twente in Enschede uitgegaan van de meest genoemde symptomen van MS. “MS-patiënten hebben vaak problemen met plannen, overzicht houden en meerdere taken tegelijk doen”, vertelt Astrid Slettenaar. “ Daarnaast kunnen ze snel last hebben van vermoeidheid, slikklachten en hitte intolerantie.”

In het boek staan niet alleen praktische tips, zoals: ‘maak de saus ’s middags al’ maar ook snel te bereiden recepten. “En verkoelende recepten om je de zomer door te krijgen.” De schrijfster kreeg bij het schrijven van het boek onder andere hulp van een psycholoog en een logopedist. (MV)

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.