Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2009 | Toepassing in de praktijk | Uitgave 4/2009

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 4/2009

Verpleegkundige dossierbespreking: een goed idee voor implementatie van EBP?

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 4/2009
Auteurs:
Hester Vermeulen, Ingrid van Tellingen, Jolanda Maaskant, Robert Simons
Belangrijke opmerkingen
projectleider Afdeling Kwaliteit en Proces Innovatie, AMC Amsterdam, docent EBP en lid lectoraat EBP bij de Amsterdam School of Health Professions, Hogeschool van Amsterdam.
stafmedewerker Kwaliteit en Veiligheid, divisie Chirurgie, AMC Amsterdam
stafmedewerker Kwaliteit en Veiligheid, divisie Emma Kinderziekenhuis, AMC Amsterdam en docent bij de Master Evidence Based Practice Amsterdam
verpleegkundig bestuurder van het Emma Kinderziekenhuis, AMC Amsterdam
Informatie
Een promotiefilm met nadere informatie is beschikbaar en wordt aan de bezoekers van het Congres Evidence Based Practice (zie www.bsl.nl/cuco) gratis aangeboden. Tevens is een implementatieadviesdocument beschikbaar en opvraagbaar via h.vemeulen@amc.uva.nl of i.c.vantellingen@amc.uva.nl.

Samenvatting

In het AMC is enige tijd geleden het project ‘Verpleegkundige dossierbesprekingen’ gestart. Dit project heeft tot doel verpleegafdelingen te stimuleren klinische redeneer- en EBP-vaardigheden daadwerkelijk in de praktijk te implementeren en daarmee de kwaliteit van zorg te vergroten. Het is een succesvol project gebleken dat op een laagdrempelige manier beide vaardigheden leert toe te passen in de dagelijkse verpleegkundige praktijk. Door middel van verpleegkundige dossierbesprekingen leren collega’s namelijk op een nieuwe, directe en praktische manier hun eigen klinische onzekerheden te signaleren. Dit motiveert hen om hierover evidence op te (laten) zoeken om hun klinisch verpleegkundig handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2009

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 4/2009 Naar de uitgave