Skip to main content
main-content
Top

21-03-2011 | Nieuws

Verpleegkundige Caroline Lubach wint EADV-Award

De achtste EADV-Award is gewonnen door Caroline Lubach, verpleegkundig consulent diabetes in het Diabetescentrum van het VU medisch centrum in Amsterdam.

De andere twee genomineerden waren Gillian Kreugel, verpleegkundig diabetesconsulent en onderzoeker in het UMC Groningen, en Jacqueline Putker, diabetesverpleegkundige in Tergooiziekenhuizen te Hilversum.

De prestigieuze prijs werd in Nieuwegein uitgereikt tijdens het jubileumcongres van de vijfentwintigjarige EADV, de beroepsorganisatie voor diabeteszorgverleners.

De EADV-Award is bedoeld voor een diabetesverpleegkundige die zich op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt binnen de diabeteszorg. Volgens Ida Wijsman, voorzitter van de EADV-Award commissie, zijn alle drie de genomineerden 'bijzondere kanjers in het vak'.

Caroline Lubach heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en de implementatie van de psychosociale zorg aan mensen met diabetes. Haar collega's noemen Caroline een 'rolmodel' voor de nieuwe diabetesverpleegkundige, waarbij de traditionele verpleegkundige slagvaardigheid wordt gecombineerd met empathie en psychologisch inzicht.

De EADV-Award wordt iedere twee jaar toegekend aan een verpleegkundige die een of meer activiteiten heeft verricht die aantoonbaar innovatief, in heel Nederland toepasbaar en uniek zijn. Daarnaast dient een en ander een duidelijke bijdrage te leveren aan het vak van diabetesverpleegkundige.

De prijs wordt beschikbaar gesteld door Novo Nordisk B.V. en bestaat uit een geldbedrag van 1.400 euro, te besteden aan de diabeteszorg. Tevens ontvangen de winnaar en de genomineerden een certificaat en krijgen zij veel publiciteit over hun werk.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.