Skip to main content
main-content
Top

08-12-2017 | Verpleegkunde | E-learning

Ziekte van Bechterew

Geschatte tijdsduur:
2uur 0min
Punten:
2
Geaccrediteerd door:
Kwaliteitsregister V&V
Aantal pogingen:
3

Spondyloartritis (SpA) is een verzamelnaam voor reumatische aandoeningen waarbij ontstekingen aanwezig zijn in het bekken en de wervelkolom. Tegenwoordig wordt er een onderscheid gemaakt tussen axiale SpA en perifere SpA. Bij axiale SpA overheersen symptomen van het axiale skelet, de wervelkolom en het bekken (sacroiliitis, spondylitis). Ankyloserende spondylitis (de ziekte van Bechterew) is de bekendste vorm van axiale spondyloartritis. Bij perifere SpA staan symptomen op de voorgrond die hun oorsprong vinden in of rond de perifere gewrichten, zoals artritis of enthesitis.

De online kennistoets gaat over onder meer de oorzaak, de verschijnselen, de diagnostiek, de behandeling, de complicaties, de prognose, en de verpleegkundige anamnese en interventies.

Het bij de toets behorende artikel is verschenen in Bijzijn XL nr. 10 (2017). 
Accreditatie is toegekend: Kwaliteitsregister V&V.
Aantal punten: 2.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Beeldrechten