Skip to main content
main-content
Top

24-10-2016 | Verpleegkunde | Nieuws

Ziekenhuis moet SEH sluiten vanwege tekort SEH-verpleegkundigen

Het Franciscus Vlietland in Rotterdam sluit de Spoedeisende Hulp (SEH) ’s nachts vanaf 1 november. Het ziekenhuis ziet zich hiertoe genoodzaakt omdat er een tekort aan SEH-verpleegkundigen is.

© Vlietland Franciscus Ziekenhuis

Volgens het Franciscus Gasthuis & Vlietland is de arbeidsmarkt voor SEH-verpleegkundigen zowel in de regio als in heel Nederland snel verslechterd. "Voor Franciscus Gasthuis & Vlietland betekent het tot onze spijt dat wij op korte termijn de continuïteit voor beide SEH-afdelingen in Rotterdam én in Schiedam niet kunnen garanderen." Het ziekenhuis heeft om die reden besloten de SEH in Schiedam ’s nachts te sluiten en die in Rotterdam open te houden.

Werven

Kinderen die komen voor de kinderarts kunnen wel 24 uur per dag terecht in het Franciscus Vlietland. Het ziekenhuis spant zich in om nieuw personeel te werven voor de SEH. Omdat de personeelskrapte zo nijpend is in zowel de regio Rijnmond als in heel Nederland, heeft het Capaciteitsorgaan onlangs besloten de landelijke opleidingscapaciteit voor SEH/IC/CCU-verpleegkundigen drastisch te verhogen, om daarmee het gebrek aan gespecialiseerd personeel het hoofd te bieden.

Bron: Skipr

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Beeldrechten