Skip to main content
main-content

16-08-2016 | Verpleegkunde | Nieuws

Wijkverpleegkundigen gaan SEH-patiënten OLVG naar huis brengen

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam gaat in september starten met een proef om de doorstroom op de SEH te bevorderen. Wijkverpleegkundigen zullen patiënten in de avond en in het weekend naar huis begeleiden. Het gaat om patiënten die anders langer op de SEH zouden moeten blijven. Dat meldt de NOS.

Het OLVG wil de doorstroom van patiënten vergroten en er zo voor zorgen dat er meer bedden beschikbaar komen. Er komen vooral ouderen op de SEH. In veel gevallen kunnen zij niet zelfstandig naar huis en moeten daardoor langer op deSEH hulp blijven, met als gevolg een tekort aan bedden.

Vervoer

De wijkverpleegkundigen moeten ervoor zorgen dat patiënten toch naar huis kunnen. Zij regelen het vervoer en de hulp die mensen thuis nog nodig hebben. Het OLVG denkt met de proef een antwoord gevonden te hebben op de grote drukte bij eerste hulpafdelingen in de stad. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen volgt de proef op de voet. Mocht hij slagen, dan gaan mogelijk ook andere ziekenhuizen wijkverpleegkundigen gebruiken.

Bron: NOS

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Beeldrechten