Skip to main content
main-content
Top

30-10-2015 | Verpleegkunde | E-learning

Voedingsaspecten bij hartfalen

Punten:
2
Geaccrediteerd door:
Kwaliteitsregister V&V
Aantal pogingen:
3

Hartfalen is een complex van klachten en verschijnselen ten gevolge van een tekortschietende pompfunctie van het hart. Het wordt beschouwd als een chronische aandoening. De behandeling is in de meeste gevallen niet gericht op genezen, maar op het verhogen van de kwaliteit van leven, verminderen van symptomen, vertragen van progressie van de ziekte en voorkomen van complicaties. Naast medicamenteuze therapie zijn diverse leefregels een belangrijk onderdeel in de behandeling van hartfalen.

De online kennistoets voedingsaspecten bij hartfalen gaat over onder meer de behandeling van patiënten met hartfalen door de diëtist, over natrium en zoutsoorten, over vocht, over ongewenst gewichtsverlies bij hartfalen, over gezonde voeding en over overgewicht en alcoholgebruik.

Het bij de toets behorende artikel is verschenen in Bijzijn XL nr. 9 (2015).
Accreditatie aangevraagd: Kwaliteitsregister V&V. 

Onze productaanbevelingen

Nursing Extra

Nursing digitaal

Nursing compleet

Toon meer producten
Beeldrechten