Skip to main content
Top

01-04-2016 | Verpleegkunde | Nieuws

Verpleegkundigen maken overstap naar huisarts

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Meer dan 1.300 mensen die al werken in de zorg hebben interesse getoond in een overstap naar de huisartsenzorg. Inmiddels zijn de eerste zorgprofessionals gestart met een opleiding om zich bij te laten scholen tot doktersassistent, praktijkondersteuner somatiek of praktijkondersteuner ggz. Onder hen ook verpleegkundigen.

Dit is het resultaat van de oproep van de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH), die in oktober 2015 een campagne startte om mensen over te halen zich om te laten scholen. De SSFH zoekt zeshonderd huisartsondersteuners. De campagne ‘Nieuwe zorg, nieuwe kansen’ trekt volgens de SSFH veel interesse van ervaren zorgprofessionals, zoals verpleegkundigen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, psychologen, sociaal pedagogisch hulpverleners en maatschappelijk werkers.

Er zijn ruim 1.300 aanmeldingen van geïnteresseerden, volgens SSFH-voorzitter Leon Vincken. Daarnaast melden zich nog mensen aan bij de deelnemende opleidingen.

Financiële tegemoetkoming

De SSFH zoekt overstappers omdat er een tekort is aan medewerkers in de huisartsenzorg, als gevolg van de verbreding van de taken in de huisartsenzorg. Tegelijkertijd is er in veel andere zorgbranches juist sprake van krimp van het aantal arbeidsplekken. Om mensen te stimuleren over te stappen naar de huisartsenzorg, komt de SSFH kandidaten financieel tegemoet. Omdat ervaren zorgprofessionals die de overstap willen maken naar de huisartsenzorg zich vaak moeten laten bijscholen, kunnen zij een tegemoetkoming in de opleidingskosten krijgen van maximaal 800 euro per kandidaat. Diegene moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

De SSFH verstrekt bovendien stagevergoedingen.

 

Bron: Skipr

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.