Skip to main content
Top

02-02-2017 | Verpleegkunde | Nieuws

Stuur in voor de Anna Reynvaanprijzen

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Verpleegkundigen kunnen weer projecten of wetenschappelijk artikelen insturen om mee te dingen naar de prestigeiuze Anna Reynvaan Prijzen. De prijzen worden uitgereikt tijdens de Anna Reynvaanlezing op 11 mei. Deze wordt dit jaar uitgesproken door Mary Naylor van de University of Pennsylvania School of Nursing in Philadelphia in de Verenigde Staten.

De Anna Reynvaan Wetenschapsprijs gaat naar de beste wetenschappelijke publicatie van een verpleegkundige uit 2016. De jury van de Wetenschapsprijs staat onder voorzitterschap van prof. dr. Rien de Vos, klinisch epidemioloog, directeur Instituut Onderwijs en Opleiden en decaan Amsterdam School of Health Professions. Prijs: € 5000 en een sculptuur. De deadline is vrijdag 3 maart 2017.

Praktijkprijs

De Anna Reynvaan Praktijkprijs, mede mogelijk gemaakt door V&VN, is bestemd voor het beste verpleegkundige initiatief om de patiëntenzorg te verbeteren. De jury van de Praktijkprijs staat onder voorzitterschap van drs. Annamarike Seller-Boersma, verpleegkundig bestuurder divisie Polikliniek AMC. Prijs: € 5000 en een sculptuur. De deadline is vrijdag 3 maart 2017.

Studentenprijs

De Anna Reynvaan Studentenprijs, mede mogelijk gemaakt door V&VN, wordt uitgereikt voor het beste artikel van een of twee hbo-v-studenten over het thema van de Anna Reynvaanlezing 2017 : transmurale zorg. Voorzitter van de jury van de Studentenprijs is dr. Corine Latour, opleidingsmanager hbo-v en lector Integratie psychiatrische en somatische zorg, faculteit Gezondheid, HVA.  De Studentenprijs is een bezoek van twee studenten aan een buitenlands congres, bij voorkeur over het thema van de Anna Reynvaanlezing en gaat ook vergezeld van een sculptuur .De deadline voor het insturen van het artikel is 31 maart 2017.

Genomineerdenbijeenkomst

De ochtend voor de lezing wordt er een speciale Genomineerdenbijeenkomst georganiseerd. De genomineerden voor de drie prijzen krijgen de gelegenheid om hun onderzoek, project of artikel te presenteren, waarbij de overige deelnemers kunnen participeren in de discussie. Alle inzenders voor de prijzen worden uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Na afloop van de bijeenkomst volgt het programma van de Anna Reynvaanlezing. Dan worden ook de winnaars bekend gemaakt.

Alle informatie over de Anna Reynvaanprijzen, de deelnamecriteria en de reglementen vind je op de website van het AMC.

 

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.