Skip to main content
Top

18-07-2016 | Verpleegkunde | Nieuws

Moeilijk om hbo-verpleegkundigen te behouden

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Zorgorganisaties vinden het moeilijk om hbo-verpleegkundigen voor een langere tijd te behouden voor de organisatie. Dat stelt Mariëlle Kalverda in een onderzoek dat ze deed voor ActiZ. Ook is het zo dat veel studenten verpleegkunde noga altijd een negatief beeld van dit werkveld hebben en er daarom niet voor kiezen.

Mariëlle Kalverda deed voor ActiZ onderzoek naar het binden en boeien van de hbo-verpleegkundige in de intramurale setting. Door de grotere complexiteit van zorg is er een toenemende vraag naar hbo-verpleegkundigen intramuraal. Wat is de taak van de werkgever?

Verdere activiteiten

Naar aanleiding van de ontwikkelingen en de adviezen uit het rapport van Mariëlle Kalverda gaat ActiZ verdere activiteiten ondernemen. Zo komen er voorbeelden voor inzet van de hbo-verpleegkundige intramuraal op de ActiZ website, is er een netwerk in de maak om de huidige VGG’ers te ondersteunen en maakt ActiZ zich hard voor om de VGG in de nieuwe brede hbo-v opleiding te behouden.

Aantrekkelijk?

Sluit dit aan bij jouw beleving? Wat maakt het voor jou aantrekkelijk om in de intramurale ouderenzorg te werken? Klik hier voor meer informatie

Stuur je mening naar info@werkindezorg.nl

Aanbevolen

2016 | Boek

Bachelor of Nursing 2020

Een Toekomstbestendig Opleidingsprofiel 4.0

Bachelor of Nursing 2020 is het nieuwe opleidingsprofiel voor de hbo-verpleegkundige, dat berekend is op de komende transities in de zorg. Uitgangspunt is de recente visie op gezondheid, waarin niet de aandoening centraal staat, maar de bekwaamheid van mensen om daarmee om te gaan in hun dagelijkse leven.

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail