Skip to main content
main-content
Top

30-09-2016 | Verpleegkunde | Nieuws

IGZ haalt verpleeghuizen van zwarte lijst

Ten minste drie verpleeghuizen die deze zomer op de zwarte lijst van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) terechtkwamen, zijn daar vanaf gehaald, meldt Zorgvisie.

Volgens de Inspectie is de zorg kwalitatief voldoende verbeterd. Het gaat om locaties van de Zorggroep Groningen, IJsselheem in Overijssel en het Barneveldse Norschoten. Bij deze instellingen werd eerder zorg geboden met risico’s voor patiënten, daarom kwamen ze op de zogenoemde zwarte lijst van de IGZ te staan.

Tot oktober

Op de zwarte lijst staan elf verpleeghuizen die niet aan de eisen van de IGZ voldeden. Zij kregen van staatssecretaris Van Rijn tot oktober de tijd om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Of de andere acht instellingen dit ook is gelukt, wil een woordvoerder van Inspectie nog niet zeggen. ‘We zullen eerst contact opnemen met de verpleeghuizen zelf. Over enkele weken komt er een geactualiseerde lijst naar buiten.’

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Beeldrechten