Skip to main content
main-content

19-09-2016 | Verpleegkunde | Nieuws

Hartcentra kampen met tekort verpleegkundigen

Veel hartcentra in Nederland hebben te kampen met een tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen. Uit een rondgang van de NOS en de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVvC) langs hart- en interventiecentra blijkt dat meer dan de helft van de centra er niet in slaagt om genoeg gekwalificeerde verpleegkundigen te vinden.

 

Daardoor zijn er minder cardiologie-bedden beschikbaar dan mogelijk is en moeten medische ingrepen worden uitgesteld. Het probleem speelt met name bij de academische centra en de andere grote hartcentra in alle regio’s. 

Nauwelijks reactie

Van de dertig aangeschreven centra reageerden er 27. Zestien gaven aan dat ze problemen hebben om goede verpleegkundigen te vinden. Op vacatures wordt soms niet of nauwelijks gereageerd.

 

Bron: NOS

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

BSL Verpleegkundige Totaal

BSL Verpleegkundige Totaal bevat de juiste bouwstenen voor de ontwikkeling van de verpleegkundigen in uw organisatie. Dit complete pakket stelt verpleegkundigen en verzorgenden in staat om snel en makkelijk toegankelijk een antwoord te vinden op praktijkvragen, om hun kennis te toetsten of verdieping te zoeken bij al bestaande kennis.