Skip to main content
main-content
Top

08-08-2011 | Nieuws

Vernieuwde richtlijnen ‘Decubitus' en 'Smetten' uitgebracht

Aan de herziening van de richtlijnen hebben diverse experts uit de verpleging meegewerkt, zoals verzorgenden, wondconsulenten en dermatologieverpleegkundigen.

Marian Kaljouw, voorzitter van V&VN is blij met de richtlijnen: "Verpleegkundigen en verzorgenden komen in de dagelijkse verzorging in aanraking met een patiënt met smetsymptomen. Zij kunnen smetten voorkomen, onderkennen en behandelen. Momenteel is de preventie en behandeling van smetten nog niet voldoende adequaat."

Dat geldt volgens Kaljouw ook voor de preventie en behandeling van decubitus. Marian Kaljouw: "Decubitus is pijnlijk. De kosten voor decubitusbestrijding zijn hoog, terwijl het veelal te voorkomen is. In alle zorgsectoren komt decubitus voor en vermindert de kwaliteit van leven voor patiënten en mantelzorgers. Met de aanbevelingen in deze richtlijnen, de praktijkkaarten en patiëntenfolders kan de zorg voor zorgvragers worden verbeterd en kunnen de kosten flink omlaag."

Voor meer informatie over de richtlijnen, en doorklikmogelijkheden

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.