Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | verlies en conflict | Uitgave 2/2014

Vakblad Sociaal Werk 2/2014

Verlies en conflict nauw verbonden

Een integrale benadering beperkt de schade van verlies en conflict

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 2/2014
Auteurs:
Tineke Rodenburg, Marion Uitslag
Belangrijke opmerkingen
Tineke Rodenburg is opgeleid als maatschappelijk werker, systeemtherapeut en supervisor. Ze werkte aan de Hogeschool Utrecht en is grondlegger van de Verlieskunde. Ze werkt nu zelfstandig als trainer en opleider. Marion Uitslag studeerde Cultureel Werk, MWD en Rechten. Ze werkte als maatschappelijk werker in het Pieter Baan Centrum en als docent aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel is zij mede-directeur van het centrum HU Mediaton. Samen schreven zij Rouwconflict. Regie op het hart. Meer informatie: www.​rouwconflict.​nl

Samenvatting

Verliezen vormen vaak de opmaat naar conflicten en onder de meeste conflicten gaat verlies schuil. Ook vermijden mensen conflicten vanwege angst voor verlies. Oog voor de conflictelementen in het verlies en voor de verliesaspecten in een conflict bevorderen een betere integratie van verlies en vergroten het oplossingspotentieel van een conflict.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Vakblad Sociaal Werk 2/2014 Naar de uitgave

wisselcolumn

Register

het veld

Het veld

Wetten en regels

Adolescentenstrafrecht